Maart - Mei
Museum De Buitenplaats -
|
Antonio LópezVanaf 28 januari 2024 presenteert het Drents Museum een groot overzicht van de Spaanse kunstenaar Antonio López (1936). López is een fenomeen in zijn geboorteland Spanje en wordt wel bestempeld als de 'grootste nog levende realistische kunstenaar'. De tentoonstelling Antonio López - Meester van het Spaans realisme is de eerste grote solotentoonstelling van López in Nederland. Schilderijen - waaronder portretten, stillevens en enorme Madrileense stadsgezichten - tekeningen en beeldhouwwerk komen naar Assen.
Het werk van Antonio López is divers. Zo kiest hij niet alleen voor verschillende onderwerpen, maar ook voor verschillende materialen. Antonio López staat bekend om zijn extreem gedetailleerde werkwijze. Demonstratie OlieslaanIn Olie- en Korenmolen Woldzigt in Rolde is de inrichting nog grotendeels zoals die in 1852 is gemaakt. Dat betekent dat beneden in de molen een authentieke opstelling is voor het slaan van olie. De vrijwilligers van Woldzigt verzorgen elke eerste zaterdag van de maand een demonstratie hoe dit olie slaan in zijn werk gaat.
Rondleiding Natuurbegraafplaats Hillig meerOp de 1e en 3e zondag van de maand kunt u met een rondleiding mee over Natuurbegraafplaats Hillig Meer. Tijdens de rondleiding wordt verteld over de historie van het landgoed en over natuurbegraven. U maakt kennis met de verschillende delen van de begraafplaats en er wordt verteld over hun doelstellingen. De wandeling duurt ongeveer een uur.
|
In het wilde wegBij Landhuishotel Restaurant Rikus (en de Jufferen) ligt de Drentse natuur direct in de achtertuin. Deze natuur kan men prima op eigen houtje ontdekken. Maar we weten ook hoe mooi het is als je samen met een lokale gids en kenner op stap gaat. Iemand die je net iets meer achtergrondinformatie kan geven. Daarom hebben wij bij Rikus onze 'eigen' natuurgidsen. Leah en Tim. Zij nemen je graag mee naar plekken waar je waarschijnlijk niet zo snel komt. Leah en Tim laten je genieten van natuurwandelingen, beverspotten, wildplukwandelingen. Struinen langs beken en stroompjes. Een beverburcht bezoeken. Bijzondere 'expedities' die je verwonderen en aangenaam verrassen.
Neem rechtstreeks contact op met Leah en Tim. info@inhetwildeweg.nl Tel.nr. 06-14136734 |
Jaaropleiding Eetbare wilde planten 2023-2024
Begin november start de jaaropleiding eetbare wilde planten van In Het Wilde Weg.
Duik samen met Tim Horneman en Leah Groeneweg een jaar lang in de wereld van het eten uit de natuur. Je leert eetbare wilde planten, kruiden, bomen, bessen en paddenstoelen kennen.
We gaan op excursie naar verschillende mooie gebieden in Noord Nederland, wildplukken en koken met wilde planten en paddenstoelen. Natuurkok Tim Horneman geeft een aantal keer les in vuur maken en koken op het kampvuur. Hierdoor wordt de natuurbeleving helemaal compleet.
Eén avond per maand hebben we een theorieles en één zondag per maand praktijkdag.
Tijdens de praktijkdagen gaan we op wildplukexcursie naar diverse gebieden: kleigrond, zandgrond, het weiland, bos en de kwelder komen aan bod. Aansluitend gaan we met de wildplukbuit aan de slag en maken we vegetarische / veganistische lekkernijen. Dit doen we op verschillende locaties, in de buurt van de excursieplek. De helft van de dagen is dit buiten op het kampvuur.
Kosten jaaropleiding:
Optie 1 € 150,00 ontdek tijdens zes online lessen en een live excursie in de Duunschelanden (Drenthe), welke planten je kunt eten, hoe je ze kunt herkennen en hoe je ze kunt verwerken tot heerlijke en gezonde gerechten.
Optie 2 € 1.595,00 voor het hele jaar, met de theorielessen live of online
Optie 3 € 1.645,00 voor het hele jaar, met de theorielessen live en online
Kijk voor meer informatie op website van In Het Wilde Weg.
Duik samen met Tim Horneman en Leah Groeneweg een jaar lang in de wereld van het eten uit de natuur. Je leert eetbare wilde planten, kruiden, bomen, bessen en paddenstoelen kennen.
We gaan op excursie naar verschillende mooie gebieden in Noord Nederland, wildplukken en koken met wilde planten en paddenstoelen. Natuurkok Tim Horneman geeft een aantal keer les in vuur maken en koken op het kampvuur. Hierdoor wordt de natuurbeleving helemaal compleet.
Eén avond per maand hebben we een theorieles en één zondag per maand praktijkdag.
Tijdens de praktijkdagen gaan we op wildplukexcursie naar diverse gebieden: kleigrond, zandgrond, het weiland, bos en de kwelder komen aan bod. Aansluitend gaan we met de wildplukbuit aan de slag en maken we vegetarische / veganistische lekkernijen. Dit doen we op verschillende locaties, in de buurt van de excursieplek. De helft van de dagen is dit buiten op het kampvuur.
Kosten jaaropleiding:
Optie 1 € 150,00 ontdek tijdens zes online lessen en een live excursie in de Duunschelanden (Drenthe), welke planten je kunt eten, hoe je ze kunt herkennen en hoe je ze kunt verwerken tot heerlijke en gezonde gerechten.
Optie 2 € 1.595,00 voor het hele jaar, met de theorielessen live of online
Optie 3 € 1.645,00 voor het hele jaar, met de theorielessen live en online
Kijk voor meer informatie op website van In Het Wilde Weg.