Rust, natuur en culinair genieten

Bij Rikus trachten we de warmte van het platteland te combineren met de stijl van de stad. De inrichting, het gebouw, de ingrediënten, de manier van koken en het tempo van de mensen. Een mix van warmte en stijl. We gebruiken zoveel mogelijk onze eigen producten en ingrediënten uit de streek. En natuurlijk de groenten en kruiden uit eigen tuin. We roken de vis, fermenteren, kuilen, drogen hammen en slachten het wild. Voor ons is elk seizoen opnieuw een feest.

Waarom doen we dingen zoals we ze doen

We leven graag met het seizoen. En wat dat brengt verwerken op het bord. Dat vraagt creativiteit, flexibilteit en passie. Dan weer overvloed, dan weer schaarste. Een gevarieerd aanbod is fantastisch, maar de afstemming in de keuken elke dag een uitdaging. Je moet anders leren denken en werken. Geen halffabricaten maar producten uit eigen tuin met veel handelingen. Velen vragen zich dan ook af waarom we het doen? Het simpele antwoord is omdat we geloven dat kwaliteit, smaak en vreugde het verschil maakt. Bewust leven met voedsel, de omgeving en de mens. Weten waar het eten vandaan komt. Dat is waarom we het doen, zoals we het doen.

De groenten van Rikus
20250226 Rikus gerecht

Lunch en diner

Lunch
Bij Rikus kunt u van woensdag t/m zondag terecht voor lunch. We hebben een kleine kaart, maar u kunt ook gebruik maken van een 4-gangen lunch voor € 52,-. De aanvang van de lunch is tussen 12.30 en 14.00 uur.

Diner
We werken met verse ingrediënten uit de directe omgeving en uiteraard uit onze eigen tuin en daarom maken onze koks elke dag een wisselend menu. Koken met 'de oogst van de dag'. Allergieën of andere dieetwensen? Laat het van te voren even weten en als het kan houden we er rekening mee. U kunt van woensdag t/m zondag aan tafel vanaf 18:00 uur tot 20:00 uur. 

  • 3-gangen € 60,-
  • 4-gangen € 70,-
  • 5-gangen € 78,- 
  • 6-gangen € 86,- 

Wilt u lunchen, dineren of overnachten op maandag of dinsdag dan bent u eveneens van harte welkom bij ons zusje De Jufferen Lunsingh in Westervelde.

20250226 Rikus Groentetuin

Vers, onbespoten van de koude grond en zo op het bord

Direct achter Landhuishotel Restaurant Rikus ligt ruim 1,5 hectare moestuin waar wij groenten, fruit en kruiden telen. Yentl, Odette, Armand en een groep gepassioneerde vrijwilligers zaaien, schoffelen en oogsten elke dag. Onze koks bij Rikus (Eext) en bij ons zusje ​De Jufferen Lunsingh (Westervelde), verwerken deze producten in de gerechten, zodat u kunt genieten van het diner of een 'lange lome lunch'. Koken met de oogst van de dag, noemen wij dat.  Het is elke keer weer een feest én een prestatie van formaat.

Lees meer
IMG 20250107 WA0056

Wij koken graag buiten

Binnen of buiten? Buiten of binnen? Wat ons betreft, het liefst buiten. Vandaar dat we in ieder geval een paar keer per jaar buiten koken. Dan vertrekt de hele keuken brigade naar de tarp tent, steken we het open vuur aan, en als het moet graven we een gat in de grond en koken slow. Puurder wordt het niet. Elk jaar organiseren we de zogenaamde Buitenlunch. Er is dan plek voor 40 gasten. Dit jaar op zondag 20 juli en 24 augustus. Reserveren gewenst. Prijs voor luie zondag tuinlunch € 95,- inclusief bijpassende dranken.

Langste dag diner

Het langste dag diner is een klassieker. We luiden samen de zomer in met 7-gangen. De gerechten worden hoofdzakelijk buiten bereid op diverse open vuren. En altijd uit eigen tuin, met streekproducten en bij voorkeur biologisch. Op de langste dag, met hopelijk perfect zomerweer, een hele lange avond genieten van heerlijke creaties van team Rikus.

Omdat we geloven in kwaliteit boven kwantiteit is er plaats voor 50 gasten. Reserveren gewenst. 

Zaterdag 21 juni 2025 – inloop 18:00 uur – aanvang diner 18:30 – inclusief aperitief – wijnen en koffie. Dieetwensen graag bij reservering in overleg. Veel is mogelijk, maar helaas niet alles.

20250226 Rikus Otto
20250226 Rikus wijn

Passie voor dranken

Als het om wijnen, bier, thee, koffie of andere drankjes gaat proberen we bij voorkeur onze selectie biologisch samen te stellen. We maken namelijk onze eigen limocello's, kombucha en theeën. Voor wat betreft wijn vertrouwen we op de pareltjes die onze wijnvrienden voor ons weten te vinden. Uiteraard ook hier bij voorkeur biologisch. We kunnen over wijn, bier en thee eindeloos praten, maar het is wellicht beter om het zelf maar eens te komen proeven. Uiteraard in combinatie met een heerlijke lunch of diner. Hopelijk tot snel.  

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte.

Landhuishotel Restaurant Rikus

Hoofdstraat 10, 9463 PC  Eext
+31 (0)592 481 967
info@rikusindrenthe.nl

Wij zijn geopend van woensdag t/m zondag (maandagochtend voor hotelgasten). Maandag en dinsdag zijn wij wel geopend om te vergaderen, te vieren of te herdenken.

Maandag en dinsdag kunt u eveneens terecht bij ons zusje De Jufferen Lunsingh in Westervelde.

Gault&Millau

© 2025 Rikus  |  privacyverklaring

website: Moefs